Snel aanmelden voor kraamhulp.

Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Volledige naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Email: Telefoonnummer: Zorgverzekeraar: Datum mogelijke kraamhulp: - -

Kraambureau van Tricht wordt Care4U

Vanaf 1 januari gaat Kraambureau van Tricht verder onder de vlag van Care4U. Na 25 jaar stopt Jannie van Tricht met haar werkzaamheden in de kraamzorg. Het kraambureau wordt overgenomen door Care4U. Dit geldt voor de kraamverzorgsters die in dienst zijn en voor de ingeschreven kramen.

"De laatste jaren merkte ik dat het kraambureau me behoorlijk veel energie kostte," zegt Jannie van Tricht. "Zeg maar gerust stress. Als klein kraambureau moet je immers volledig voldoen aan alle eisen van de zorgverzekeraars. De zorg voor moeder en kind leek vaak op de tweede plek te komen. Teveel tijd ging op aan verantwoorden, administratie en certificeren." Jannie van Tricht merkte dat het kraambureau haar meer energie ging kosten dan het energie gaf. Toen een deel van de negen kraamverzorgsters binnen korte tijd aangaf te gaan stoppen (pensioen, ander werk) besloot ze dat het tijd was om te kijken naar een geschikte organisatie die het kraambureau over kon nemen. Die partner is gevonden in Care4U.

Care4U Kraamzorg is een regionaal kraamzorgbureau in Houten. Het levert voornamelijk kraamzorg in de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland. De organisatie heeft contracten bij alle zorgverzekeraars. Bij het zoeken naar een partner heeft Van Tricht gekeken naar de missie en werkwijze. Die moesten immers nauw aansluiten bij de manier hoe het Spakenburgse kraambureau bekend staat bij haar cliënten. De missie van Care4U is om kwalitatief hoogwaardige kraamzorg te leveren d.m.v. persoonlijke aandacht tijdens de bevalling en kraamperiode. "Persoonlijke benadering vinden zij, net als wij, erg belangrijk. Zo streven zij ernaar om één kraamverzorgende per gezin in te zetten. Dit staat gelijk aan de werkwijze die wij zelf al die jaren hebben uitgevoerd".

Care4U is bekend met Bunschoten-Spakenburg en de omliggende plaatsen. Zo maakt het deel uit van het KSV van Meander in Amersfoort. Hierbij zitten alle kraaminstellingen uit de regio aan tafel.

De cliënten die staan ingeschreven bij Kraambureau van Tricht zullen niets van de overgang merken. Ze krijgen gewoon de intake van de medewerker van Kraambureau van Tricht. En ook bij de bevalling en de kraamweek komt de kraamverzorgster uit de stal van Van Tricht.

Wie zwanger is en zich aan wil melden voor kraamzorg kan voorlopig nog terecht op de website van Kraambureau van Tricht. De aanmelding wordt automatisch doorgestuurd naar Care4U die daarna de contacten met de cliënt op zich neemt. Bij de intake, bevalling en kraamperiode in de regio Bunschoten-Amersfoort-Baarn-Soest zal Care4U gebruik maken van de kraamverzorgsters die voorheen werkzaam waren bij Kraambureau Van Tricht.

Jannie kijkt terug op een mooie periode. "In 1994 startte ik met een collega een bureau voor thuiszorg en kraamzorg. Die collega ging al snel emigreren, waardoor de thuiszorg werd afgestoten. Met de kraam ging het van het begin super. Ik ken diverse vaders en moeders waarbij wij in huis waren toen zij zelf geboren zijn. En die nu voor hun baby bij ons kraamhulp hebben gehad." Op de vraag wat Jannie nu gaat doen, zegt ze "Ik werk twee dagen in Meander Baarn, op de afdeling oogheelkunde en pijnbestrijding. Na de zomer ga ik een cursus Engels doen. De kwart eeuw kraamzorg zal altijd een mooi hoofdstuk van mijn leven blijven."

Voor meer informatie over Care4U kunt u terecht op de website van https://www.care4u-kraamzorg.nl.