Informatie over de afronding van Kraambureau Van Tricht

Beste mensen,

Begin januari verscheen een persbericht (ook op deze website) waarin ik bekend maakte dat Kraambureau Van Tricht op zou gaan in Care4U.
Inmiddels is duidelijk hoe de overgang naar Care4U eruit zal zien. En is de tijd aangebroken om de activiteiten van mijn kraambureau definitief af te ronden.

In de maanden november/december werd duidelijk dat ik een samenwerking aan zou gaan met Care4U. Een kraambureau dat werkzaam is in de regio Utrecht en Amersfoort en dat werkt vanuit dezelfde visie op kraamzorg.
De afgelopen maanden hebben we eraan gewerkt om Kraambureau Van Tricht in te vlechten in Care4U. Dat is goed gelukt, met uitzondering van de overname van het personeel.
Mijn kraamverzorgsters hebben, ieder voor zich, de keuze gemaakt om te kiezen voor een andere werkgever. Daarnaast hebben enkele kraamverzorgsters ervoor gekozen om met pensioen te gaan.

Wat betekent dit voor de cliënten?


Over Care4U

Care4U Kraamzorg is een regionaal kraamzorgbureau in Houten. Het levert voornamelijk kraamzorg in de provincies Utrecht, Gelderland en Noord-Holland. De organisatie heeft contracten bij alle zorgverzekeraars. Bij het zoeken naar een partner heb ik gekeken naar de missie en werkwijze. Die moesten immers nauw aansluiten bij de manier hoe ons Spakenburgse kraambureau jarenlang bekend stond bij onze kraamgezinnen. De missie van Care4U is om kwalitatief hoogwaardige kraamzorg te leveren d.m.v. persoonlijke aandacht tijdens de bevalling en kraamperiode. Persoonlijke benadering vinden zij, net als wij, erg belangrijk. Zo streven zij ernaar om één kraamverzorgende per gezin in te zetten. Dit staat gelijk aan de werkwijze die wij zelf al die jaren hebben uitgevoerd. Care4U is bekend met Bunschoten-Spakenburg en de omliggende plaatsen. Zo maakt het deel uit van het KSV van Meander in Amersfoort. Hierbij zitten alle kraaminstellingen uit de regio aan tafel. Voor nadere informatie verwijs ik u naar de website https://care4u-kraamzorg.nl

Na ruim 25 jaar stop ik met mijn werkzaamheden in de kraamzorg. Ik kijk terug op een mooie periode. In 1994 startte ik met een collega een bureau voor thuiszorg en kraamzorg. Die collega ging al snel emigreren, waardoor de thuiszorg werd afgestoten. Met de kraam ging het vanaf het begin super. Ik ken diverse vaders en moeders waar wij in huis waren toen zij zelf geboren zijn. En die nu voor hun baby bij ons kraamhulp hebben gehad. “Moeders werden oma en baby’s werden moeder”, heel mooi

Ik wil iedereen hartelijk danken

De kwart eeuw kraamzorg zal altijd een mooi hoofdstuk van mijn leven blijven.

Ik wens u liefde, voorspoed en geluk.

Het ga u goed!


Jannie van Tricht
(1 maart 2020)